Vrijwilliger worden?

Vrijwilligers: om trots op te zijn

Ruim honderd mensen zetten zich regelmatig in voor de bewoners van Huize Herfstzon, vrijwillig. Allemaal op hun eigen manier. Wij zijn daar enorm trots op en steken die waardering niet onder stoelen of banken. Onze vrijwilligers staan gelijk aan onze medewerkers. Zij komen net zo goed op de kerstborrel en hun mening is even waardevol.

Er zijn heel veel leuke dingen te doen waarbij vrijwilligers een rol hebben: een spelletje doen met een groepje bewoners, bij mooi weer een wandeling met iemand maken, helpen met knutselen of meezingen met oude liedjes. Ook gaan vrijwilligers mee als begeleider bij een uitje, lezen ze de krant voor aan ouderen, plakken ze banden, onderhouden ze de tuin, ondersteunen bij het eten en het dekken van de tafel, staan u te woord bij de receptie… het kan allemaal.

Waaróm zo veel mensen ervoor kiezen om bij Huize Herfstzon wat vrijwillige ondersteuning te bieden? De warme, huiselijke sfeer van ons huis speelt mee: men voelt zich snel thuis. Ook blijken mensen het fijn te vinden dichtbij iets voor een ander te kunnen betekenen. ‘Het geeft voldoening’ is een veelgehoorde reden, ‘weer iets kunnen doen met mijn eigen kwaliteiten’, ‘mijn netwerk vergroten’, ‘eindelijk weer wat meer de deur uit’, ‘dingen bijleren’.

Spreekt vrijwilligerswerk bij Huize Herfstzon u aan en hebt u wat vrije tijd te besteden? Kom dan gerust eens langs om te bespreken wat u zou willen doen. Bel met 0547-272342 of mail naar info@herfstzongoor.nl. We informeren u dan ook over een mogelijke reiskostenvergoeding, onze collectieve verzekering en andere praktische zaken.

Onze vrijwilligers zetten zich graag voor u in:

Klik op onderstaande foto's voor een vergroting.