Artsen en behandelaars

Huize Herfstzon is een verpleeghuis en heeft daarom een volledig behandelteam. Dat betekent dat u bij ons verzekerd bent van goede medische en paramedische zorg. Wij hebben een ervaren specialist ouderengeneeskunde in huis, vroeger de ‘verpleeghuisarts’. Ook onze psycholoog en therapeuten zetten zich graag voor u in.

De deskundigheid van deze behandelaars is gericht op ouderenzorg. En heel belangrijk: zij werken nauw met elkaar samen. De arts is verantwoordelijk voor het medisch beleid. Behandelaars, zorgmedewerkers, familie en bewoner bespreken regelmatig samen in het multidisciplinair overleg hoe ze de zorg uitvoeren. Zodat u de best mogelijke behandeling en zorg krijgt, afgestemd op uw eigen behoeften en die van uw naasten.

Maak kennis met dit toegankelijke en warme team:

 

Specialist Ouderengeneeskunde

Maaike de Jong

 

Basisarts

Naam: Auke Seinen

Info volgt 

 

Wzd-functionaris

Naam: Corgé Borghouts

Info volgt

 

Fysiotherapeut

Naam: Tiny Hooftman

Ik woon: in Arnhem. Een paar jaar geleden hebben we ons huis gesplitst en woont onze zoon met zijn vriendin onder ons. Ieder leeft zijn eigen leven maar ‘stiekem’ ook heel gezellig.

In mijn vrije tijd: wandel ik graag met Vincent en onze hond Luna. Daarnaast vind ik het heerlijk om met mijn dochter te filosoferen. Wekelijks volg ik een lesje zen-boksen: een combinatie van boksen en yoga. 

Ik doe dit werk omdat: ik voldoening ervaar als ik samen met een team bij kan dragen aan iemands kwaliteit van leven op het gebied van bewegen en wat te doen als bewegen niet meer vanzelf spreekt. Mijn aandachtsgebieden zijn psychogeriatrie, stress-regulatie en prikkelverwerking. 

Huize Herfstzon is: samen sterk. 

 

Ergotherapeut

Naam: Margot Gielen

Ik woon in: Haaksbergen met mijn man en dochtertje. Van origine ben ik Limburgse, maar ik woon inmiddels alweer vijf jaar in Twente.

In mijn vrije tijd: doe ik aan zwemmen en wandelen, maar ben vooral veel bezig zijn met mijn gezin, familie en vrienden.

Ik doe dit werk omdat ik in mijn beroep met kleine dingen al een groot verschil kan maken. Ik kijk vooral naar de mogelijkheden van de bewoner en streef naar een zo zelfstandig en comfortabel mogelijk bestaan. Ik kijk en adviseer over zit- en lighoudingen, verschillende soorten rolstoelen, hoe iemand zelfstandiger kan eten, drinken, wassen of aankleden. Samenwerken met familie, zorgmedewerkers en andere behandelaars is hierbij van groot belang.

Huize Herfstzon is: een gemoedelijk en warm (t)huis, ons kent ons. De sfeer van: ‘Good Goan en wier komm'n’.

 

Diëtist

Naam: Chantal Ordelmans

Ik woon: samen met mijn man, zoon en dochter in Hengelo.

In mijn vrije tijd: wandel ik, luister ik naar muziek en breng ik graag mijn tijd
door met vrienden en familie.

Ik doe dit werk omdat ik mensen kan helpen en vaak ook een luisterend oor kan zijn. Ik heb een mooi beroep.

Huize Herfstzon is: een fijn huis met een gemoedelijke sfeer en een warm team om mee te werken.

 

Logopedist

Naam: Isabel Bodéwes

Ik woon in: mijn eentje in ’s-Hertogenbosch. Anderhalf jaar geleden heb ik het ouderlijk nest verlaten en ondertussen heb ik helemaal mijn eigen plekje gevonden.

In mijn vrije tijd sport ik het allerliefst en ga ik gezellig op pad met het gezin of met vriendinnen. Verder ga ik ieder jaar wel op vakantie om mooie landen te ontdekken.

Ik doe dit werk omdat: ik graag multidisciplinair te werk ga om zo tot een mooi (behandel)plan te komen. Ik vind het belangrijk dat iedere persoon de gewenste, optimale zorg krijgt.

Herfstzon is: een fijn huis.

 

Medisch pedicure

Naam: Karin van den Dolder

Ik woon in: Hengelo, ben getrouwd en we hebben drie kinderen – twee jongens en een meisje. 

In mijn vrije tijd doe ik aan sport, ben ik bezig in de tuin en ga ik graag op vakantie.

Ik doe dit werk want: ik vind het heel erg leuk en dankbaar werk om de voeten van de mensen zo goed mogelijk te verzorgen. Ik ben pas tevreden als u dat ook bent!

Herfstzon is: een warm huis waar ik met veel plezier werk! 

 

Mondzorg

Een vast behandelteam van Pro-Da Mondzorg zorgt voor een uitstekende mondzorg binnen Herfstzon. Dat team bestaat uit een tandarts, mondhygiënist, tandprotheticus en klinisch prothesetechnicus. Zij zijn gespecialiseerd in zorg aan oudere cliënten met hun specifieke mondzorgbehoefte.