Artsen en behandelaars

Herfstzon is een verpleeghuis en heeft daarom een volledig behandelteam. Dat betekent dat u bij ons verzekerd bent van goede medische en paramedische zorg. Wij hebben een ervaren specialist ouderengeneeskunde in huis, vroeger de ‘verpleeghuisarts’. Ook onze psycholoog en therapeuten zetten zich graag voor u in.

De deskundigheid van deze behandelaars is gericht op ouderenzorg. En heel belangrijk: zij werken nauw met elkaar samen. De arts is verantwoordelijk voor het medisch beleid. Behandelaars, zorgmedewerkers, familie en bewoner bespreken regelmatig samen in het multidisciplinair overleg hoe ze de zorg uitvoeren. Zodat u de best mogelijke behandeling en zorg krijgt, afgestemd op uw eigen behoeften en die van uw naasten.

Maak kennis met dit toegankelijke en warme team:

 

Specialist Ouderengeneeskunde

Naam: Conny Span-Sluyter

Leeftijd: 57 jaar

Ik woon in: Wierden en kom oorspronkelijk uit Brabant. Ik ben getrouwd en we hebben drie inmiddels grote kinderen.

In mijn vrije tijd: ga ik graag met de camper op vakantie.

Ik doe dit werk want: ik puzzel graag samen met de verzorging totdat ik vind hoe ik kan bijdragen aan de oplossing van iemands probleem. Vaak kan ik met iets kleins een groot verschil maken.

Herfstzon is: een warm huis.

 

Specialist Ouderengeneeskunde

Naam: Paul Sloesen

Leeftijd: 41 jaar

Ik woon in: Salland, maar ben Limburger van geboorte. Ik ben getrouwd en vader van twee kinderen.

In mijn vrije tijd: zit ik graag op de fiets en ga dan bij voorkeur op een mountainbike de heuvels en bergen af.

Ik doe dit werk want: ik wil het verblijf van de bewoners zo prettig mogelijk maken, samen met de zorgmedewerkers en de andere behandelaren.

Herfstzon is: als ik op mijn eerste indrukken af ga, is het een warm en gezellig huis. Er heerst een huiselijke sfeer, met een warm welkom door medewerkers en bewoners.

 

Psycholoog

Naam: Nicole Hooiveld

Leeftijd: 35 jaar

Ik woon in: Deventer met mijn man en twee kleine kinderen. Oorspronkelijk kom ik uit Almelo, ook heb ik in Utrecht en Austin (Texas) gewoond.

In mijn vrije tijd: hou ik van reizen en hardlopen. Vroeger voetbalde ik graag en zat ik bij een musical-vereniging. Daarmee ben ik gestopt toen ik kinderen kreeg.

Ik doe dit werk want: ik houd van de levensverhalen van ouderen. De meervoudige problematiek die vaak speelt maakt dit werk tot een uitdagende puzzel, die we als team samen proberen op te lossen. Om zo ook het einde van iemands leven zo waardevol mogelijk te laten zijn. Want: ‘Elk leven is een verhaal. En het einde van een verhaal doet ertoe.’

Herfstzon is: een kleinschalig huis dat gemoedelijk aan doet.

 

Fysiotherapeut

Naam: Ellen van Unnik-Broenink

Leeftijd: 54 jaar

Ik woon in: het mooie Warnsveld, met mijn echtgenoot. Ik ben geboren en getogen in Hengelo. Onze zoons zijn vanwege hun studie al uitgevlogen.

In mijn vrije tijd: doe ik aan hockey, lees ik graag en doe gezellige dingen met familie en vrienden.

Ik doe dit werk want: mijn doel is om een zo stevig mogelijke brug te slaan tussen de hulpvraag van de bewoner en de mogelijkheden die er zijn. Naast het behandelen van bewoners is ook veilig en passend bewegen heel belangrijk, bijvoorbeeld bij veelvoorkomende transfers van stoel of bed naar de douche of toilet en terug. Ook houd ik me bezig met zaken als tiltechnieken voor medewerkers.

Herfstzon is: een gemoedelijk huis.

 

Ergotherapeut

Naam: Margot Spanjaard-Gielen

Leeftijd: 29 jaar

Ik woon in: Haaksbergen met mijn man en dochtertje. Van origine ben ik Limburgse, maar ik woon inmiddels alweer vijf jaar in Twente.

In mijn vrije tijd: doe ik aan zwemmen en wandelen, maar ben vooral veel bezig zijn met mijn gezin, familie en vrienden.


Ik doe dit werk omdat ik in mijn beroep met kleine dingen al een groot verschil kan maken. Ik kijk vooral naar de mogelijkheden van de bewoner en streef naar een zo zelfstandig en comfortabel mogelijk bestaan. Ik kijk en adviseer over zit- en lighoudingen, verschillende soorten rolstoelen, hoe iemand zelfstandiger kan eten, drinken, wassen of aankleden. Samenwerken met familie, zorgmedewerkers en andere behandelaars is hierbij van groot belang.

Herfstzon is: een gemoedelijk en warm (t)huis, ons kent ons. De sfeer van: ‘Good Goan en wier komm'n’.

 

Diëtist

Naam: Marije van Tongeren

Leeftijd: 34 jaar

Ik woon in: Groesbeek, samen met mijn vriend.

In mijn vrije tijd: wandel en tuinier ik graag. In de vakantie ga ik graag ver weg voor een actieve en culturele vakantie. Maar kamperen met de tent vind ik ook heerlijk.

Ik doe dit werk omdat: voeding mijn passie is. Hiermee kan ik iets voor andere mensen betekenen, want voeding heeft veel effect op het menselijk lichaam en iemands welbevinden.

Herfstzon is: Een prettig, kleinschalig huis.

 

Logopedist

Naam: Margreet Smit

Leeftijd: 57 jaar

Ik woon in: Apeldoorn. Oorspronkelijk kom ik uit Enkhuizen en ik heb ruim 30 jaar in Raalte gewoond. Onze drie kinderen zijn inmiddels volwassen.

In mijn vrije tijd: ga ik wandelen, fietsen, tuinieren, lezen, puzzelen, handwerken, onze kinderen bezoeken

Ik doe dit werk want: ik houd ervan om met mensen te werken, zowel met cliënten en hun familie als met collega’s. Om samen te zoeken naar oplossingen die het leven van de cliënt zo aangenaam mogelijk houden.

Herfstzon: is een huis met een prettige sfeer en betrokken medewerkers met wie het fijn samenwerken is.

 

Medisch pedicure

Naam: Karin vd Dolder

Leeftijd: 44 jaar

Ik woon in: Hengelo, ben getrouwd en we hebben drie kinderen – twee jongens en een meisje. 

In mijn vrije tijd doe ik aan sport, ben ik bezig in de tuin en ga ik graag op vakantie.

Ik doe dit werk want: ik vind het heel erg leuk en dankbaar werk om de voeten van de mensen zo goed mogelijk te verzorgen. Ik ben pas tevreden als u dat ook bent!

Herfstzon is: een warm huis waar ik met veel plezier werk!

 

Mondzorg

Een vast behandelteam van Pro-Da Mondzorg zorgt voor een uitstekende mondzorg binnen Herfstzon. Dat team bestaat uit een tandarts, mondhygiënist, tandprotheticus en klinisch prothesetechnicus. Zij zijn gespecialiseerd in zorg aan oudere cliënten met hun specifieke mondzorgbehoefte.