Artsen en behandelaars

Herfstzon is een verpleeghuis en heeft daarom een volledig behandelteam. Dat betekent dat u bij ons verzekerd bent van goede medische en paramedische zorg. Wij hebben een ervaren specialist ouderengeneeskunde in huis, vroeger de ‘verpleeghuisarts’. Ook onze psycholoog en therapeuten zetten zich graag voor u in.

De deskundigheid van deze behandelaars is gericht op ouderenzorg. En heel belangrijk: zij werken nauw met elkaar samen. De arts is verantwoordelijk voor het medisch beleid. Behandelaars, zorgmedewerkers, familie en bewoner bespreken regelmatig samen in het multidisciplinair overleg hoe ze de zorg uitvoeren. Zodat u de best mogelijke behandeling en zorg krijgt, afgestemd op uw eigen behoeften en die van uw naasten.

Maak kennis met dit toegankelijke en warme team:

 

Specialist Ouderengeneeskunde

Naam: Conny Span-Sluyter

Ik woon in: Wierden en kom oorspronkelijk uit Brabant. Ik ben getrouwd en we hebben drie inmiddels grote kinderen.

In mijn vrije tijd: ga ik graag met de camper op vakantie.

Ik doe dit werk want: ik puzzel graag samen met de verzorging totdat ik vind hoe ik kan bijdragen aan de oplossing van iemands probleem. Vaak kan ik met iets kleins een groot verschil maken.

Herfstzon is: een warm huis.

 

Verpleegkundig specialist

Naam: Elise Koerselman

Ik woon in: Balkbrug met mijn partner en drie van mijn vier kinderen, twee honden en een kat. Ik woon in een prachtig oud huis uit 1910 dat we helemaal aan het opknappen zijn.

In mijn vrije tijd ben ik: nu nog veel bezig met klussen en tuinieren. Ik wandel graag met onze honden in het bos op vijf minuten lopen van ons huis. Ook lees ik graag en doen we graag spelletjes. In de zomer houden we van kamperen en door het jaar heen maken we graag een stedentripje.

Ik doe dit werk omdat: ik samen met de specialist ouderengeneeskunde graag wil bijdragen aan de medische zorg voor onze bewoners en samen met de verzorging aan een optimale kwaliteit van leven.

Herfstzon is: een warme woonomgeving voor onze bewoners en fijn huis om te werken.

 

Psychologen

Naam: Nicole Hooiveld

Ik woon in: Deventer met mijn man en twee kleine kinderen. Oorspronkelijk kom ik uit Almelo, ook heb ik in Utrecht en Austin (Texas) gewoond.

In mijn vrije tijd: hou ik van reizen en hardlopen. Vroeger voetbalde ik graag en zat ik bij een musical-vereniging. Daarmee ben ik gestopt toen ik kinderen kreeg.

Ik doe dit werk want: ik houd van de levensverhalen van ouderen. De meervoudige problematiek die vaak speelt maakt dit werk tot een uitdagende puzzel, die we als team samen proberen op te lossen. Om zo ook het einde van iemands leven zo waardevol mogelijk te laten zijn. Want: ‘Elk leven is een verhaal. En het einde van een verhaal doet ertoe.’

Herfstzon is: een kleinschalig huis dat gemoedelijk aan doet.

 

Naam: Ursula den Ouden

Ik woon in: Twello met mijn vriend en onze twee zoons. Van oorsprong kom ik uit Hellendoorn. Ik heb op verschillende plekken in Nederland gewoond, maar in deze regio voel ik me het meest thuis.

In mijn vrije tijd ben ik graag actief bezig. Ik houd van hardlopen, fietsen en wandelen. Daarnaast gaan we er graag op uit met onze vouwwagen. Noorwegen is onze favoriete bestemming en ooit hopen we daar te gaan wonen.

Ik doe dit werk omdat ik graag samen met de verzorging wil ontdekken hoe we het leven van onze bewoners zo aangenaam mogelijk kunnen maken. Ik geniet ook van de verhalen van de bewoners, van de inkijkjes die ze me geven in hun leven en welke gebeurtenissen hen daarin gevormd hebben. Dat vind ik elke keer weer bijzonder.

Herfstzon is: een gemoedelijk, warm huis met die heerlijke Twentse nuchterheid.

 

Fysiotherapeut

Naam: Ellen van Unnik-Broenink

Ik woon in: het mooie Warnsveld, met mijn echtgenoot. Ik ben geboren en getogen in Hengelo. Onze zoons zijn vanwege hun studie al uitgevlogen.

In mijn vrije tijd: doe ik aan hockey, lees ik graag en doe gezellige dingen met familie en vrienden.

Ik doe dit werk want: mijn doel is om een zo stevig mogelijke brug te slaan tussen de hulpvraag van de bewoner en de mogelijkheden die er zijn. Naast het behandelen van bewoners is ook veilig en passend bewegen heel belangrijk, bijvoorbeeld bij veelvoorkomende transfers van stoel of bed naar de douche of toilet en terug. Ook houd ik me bezig met zaken als tiltechnieken voor medewerkers.

Herfstzon is: een gemoedelijk huis.

 

Ergotherapeut

Naam: Margot Spanjaard-Gielen

Ik woon in: Haaksbergen met mijn man en dochtertje. Van origine ben ik Limburgse, maar ik woon inmiddels alweer vijf jaar in Twente.

In mijn vrije tijd: doe ik aan zwemmen en wandelen, maar ben vooral veel bezig zijn met mijn gezin, familie en vrienden.


Ik doe dit werk omdat ik in mijn beroep met kleine dingen al een groot verschil kan maken. Ik kijk vooral naar de mogelijkheden van de bewoner en streef naar een zo zelfstandig en comfortabel mogelijk bestaan. Ik kijk en adviseer over zit- en lighoudingen, verschillende soorten rolstoelen, hoe iemand zelfstandiger kan eten, drinken, wassen of aankleden. Samenwerken met familie, zorgmedewerkers en andere behandelaars is hierbij van groot belang.

Herfstzon is: een gemoedelijk en warm (t)huis, ons kent ons. De sfeer van: ‘Good Goan en wier komm'n’.

 

Diëtist

Naam: Janine de Groot

Ik woon in: Doetinchem, samen met mijn vriend. Binnenkort gaan we verhuizen naar Zutphen. Ik ben opgegroeid in een klein dorpje in Drenthe.

In mijn vrije tijd beoefen ik mijn sport wedstrijdzwemmen. Daarnaast vind ik het lekker om een stuk te wandelen en om nieuwe steden te ontdekken tijdens vakanties.

Ik doe dit werk omdat: ik andere mensen wil helpen door mijn kennis te delen. Ik merk dat voeding een belangrijke rol speelt. Het kan van invloed zijn op iemands welbevinden. Door passende adviezen te geven, hoop ik een optimale voedingstoestand te bereiken.

Ik hoop binnenkort ook zelf te ondervinden dat Huize Herfstzon een prettig, warm huis is, zoals ik hoor van mijn collega's.

 

Logopedist

Naam: Isabel Bodéwes

Ik woon in: mijn eentje in ’s-Hertogenbosch. Anderhalf jaar geleden heb ik het ouderlijk nest verlaten en ondertussen heb ik helemaal mijn eigen plekje gevonden.

In mijn vrije tijd sport ik het allerliefst en ga ik gezellig op pad met het gezin of met vriendinnen. Verder ga ik ieder jaar wel op vakantie om mooie landen te ontdekken.

Ik doe dit werk omdat: ik graag multidisciplinair te werk ga om zo tot een mooi (behandel)plan te komen. Ik vind het belangrijk dat iedere persoon de gewenste, optimale zorg krijgt.

Herfstzon is: een fijn huis.

 

Medisch pedicure

Naam: Karin van den Dolder

Ik woon in: Hengelo, ben getrouwd en we hebben drie kinderen – twee jongens en een meisje. 

In mijn vrije tijd doe ik aan sport, ben ik bezig in de tuin en ga ik graag op vakantie.

Ik doe dit werk want: ik vind het heel erg leuk en dankbaar werk om de voeten van de mensen zo goed mogelijk te verzorgen. Ik ben pas tevreden als u dat ook bent!

Herfstzon is: een warm huis waar ik met veel plezier werk! 

 

Mondzorg

Een vast behandelteam van Pro-Da Mondzorg zorgt voor een uitstekende mondzorg binnen Herfstzon. Dat team bestaat uit een tandarts, mondhygiënist, tandprotheticus en klinisch prothesetechnicus. Zij zijn gespecialiseerd in zorg aan oudere cliënten met hun specifieke mondzorgbehoefte.