Lekker Ett’n! Vers en warm thuis

Goor – Het ruikt verrukkelijk als je rond 12.00 uur het woon- en zorgcentrum binnenwandelt. De geur van een kruidige, verse groentesoep ‘zoals alleen oma die kan maken’ zorgt ervoor dat je direct zin hebt in zo’n kommetje warme soep. In het Seniorenrestaurant zie je dan ook allemaal tevreden mensen genieten van de soep geserveerd met vers stokbrood. Onderling wordt er gezellig gekletst en probeert men samen het geheim van dit heerlijke soepje te achterhalen. De aanwezige gasten zijn er dan ook snel uit: de bouillon moet een tijdje goed getrokken zijn en niet uit een pakje komen.

Johan Rikkert, chef-kok van Herfstzon, kijkt tevreden rond en knikt instemmend dat hij inderdaad al vanaf vanmorgen 08.00 uur de bouillon aan het pruttelen heeft in de keuken. "Wij werken hier niet met kant-en- klaar producten. Alles is vers, gezond en elke dag bedenken wij onze eigen menu’s en verwerken hierin de wensen van onze cliënten. Het zijn oer-Hollandse maaltijden met af en toe een internationaal culinair uitstapje”, glimlacht de chef-kok.

[tekst gaat verder onder de foto]


Lekker Ett’n! nieuwe maaltijdservice in Goor en omstreken
Helaas is niet iedereen in staat om elke dag zijn eigen potje te koken of om naar Herfstzon te komen om daar gezamenlijk te genieten van de maaltijd. Voorheen konden inwoners van Goor en omstreken terecht bij de service ‘Tafeltje Dekje’ van Salut. Echter Salut stopt met deze maaltijdservice. “We zijn direct in dit gat gesprongen, wij vinden een maaltijdservice onmisbaar. De aanpak die we gaan hanteren, daar verdienen we niets aan. Belangrijkst is dat Herfstzon op deze manier een hele mooie en dankbare maatschappelijke functie kan vervullen”, vertelt Angélique Lamme, directeur van woon- en zorgcentrum Herfstzon. “We geven er ook onze eigen draai aan”, vult Johan Rikkert aan. “Wij serveren de maaltijden op porseleinen servies, wat mooier oogt en beter smaakt.” Rond het middaguur wordt het eten bij de mensen bezorgd. Het komt dan rechtstreeks uit de keuken van Herfstzon. Will van der Boomen en Minie Slot zijn twee van de vaste chauffeurs. “Je komt regelmatig bij de mensen over de vloer en weet bij wie je achterom moet komen, bij wie de tafel even gedekt moet worden en waar je even blijft hangen om een praatje te maken. We zijn zoveel meer dan alleen de bezorger van de maaltijd. Het is prachtig, dankbaar werk om te doen”, benadrukken Will en Minie. “Soms zie je ook dat het niet goed gaat met iemand, dan geven we dit door aan Herfstzon en zij zoeken contact met familie of bekenden. Het is ook eigenlijk een soort ‘sociale ondersteuning’.”

Een vaste dag-structuur
“Elke doordeweekse dag een gevarieerde maaltijd op een vast tijdstip. Maar dat hoeft niet per se, mensen kunnen zelf aangeven als ze minder dagen gebruik willen maken van deze service. Hierdoor kunnen mensen ook langer zelfstandig blijven wonen, hebben zijzelf geen omkijken meer naar al het werk wat komt kijken bij het bereiden van een verse, gezonde maaltijd. Ook is het een sociaal gebeuren: elke doordeweekse dag komt even iemand over de vloer voor een gezellig praatje, wat ook structuur geeft aan de dag”, legt Angélique Lamme uit. “’Lekker Ett’n!’ kan doordeweeks alle dagen bij mensen thuis bezorgd worden en het Seniorenrestaurant is zeven dagen per week voor iedereen toegankelijk. Voor een klein bedrag per maaltijd kunnen mensen hier gezellig gezamenlijk eten.”

Kennismakingsactie
Woon- en zorgcentrum Herfstzon laat de inwoners in Goor en omstreken graag ervaren wat zij bedoelen met Lekker Ett’n! Tot en met 31 december 2018 bieden zij een eenmalige kennismakingsactie aan. Deze week zal er een flyer bezorgd worden waar vijf kortingsbonnen bij zitten voor een maaltijd ter waarde van 5 euro. U kunt ervoor kiezen deze in het Seniorenrestaurant verzilveren of de maaltijd thuis te laten bezorgen. Een mooie kans om deze heerlijke maaltijden eens uit te proberen.
©Marit Wolferink, Drukkerij Unaniem/Hofweekblad 6 maart 2018

Hiernaast vindt u de prijzen van onze maaltijden.

 

Prijzen maaltijden Een maaltijd vers en warm thuisbezorgd
€8,50

Driegangenmenu in het seniorenrestaurant bij Herfstzon
Dat kan dat op alle dagen, ook in het weekend.
€7,50

Als u een vaste gast wordt in het seniorenrestaurant, dan krijgt u korting met een 10-strippenkaart. U betaalt dan €6,50 per maaltijd.