Thuis wonen met hulp

Wilt u graag zelfstandig blijven wonen, maak dan gebruik van de wijkfunctie van Herfstzon. Dat betekent dat ook ouderen uit Goor gebruik kunnen maken van onze voorzieningen. Met hulp van Herfstzon blijft u zoveel mogelijk uw eigen vertrouwde leven leiden, gewoon thuis. Wij bieden u de zorg en ondersteuning die ú prettig vindt. Alles draait immers om u!

Welke ondersteuning zoekt u, hoe kunnen wij u helpen? Herfstzon biedt voor alle bewoners van de wijk:

 • Dagbesteding Wmo op Herfstzon
  Wilt u uw dag zinvol invullen en contact hebben met andere mensen? Uw mantelzorger heeft af en toe wat tijd voor zichzelf nodig? Dan kunt u bij ons terecht voor dagbesteding Wmo. De activiteiten die wij bieden op die dagdelen zijn bijvoorbeeld: bingo, krant (voor)lezen, gezamenlijke maaltijden, beweging, geheugentraining, kaarten en zingen. De gemeente kan u aan een Wmo-indicatie helpen. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met onze cliëntadviseur Petra Hemmer. Zij is als maatschappelijk werkster uitstekend thuis in de wereld van wonen, zorg, indicaties, bekostiging etc. Petra is bereikbaar via 06-28142259 of p.hemmer@herfstzongoor.nl of via het contactformulier.
   
 • Seniorenrestaurant of Lekker Ett'n vers en warm thuisbezorgd
  U kunt gebruik maken van onze verse maaltijdenservice aan huis of de warme maaltijd komen gebruiken in ons seniorenrestaurant op Herfstzon. U kunt dit ook afwisselen. Kom gerust een keertje proeven of het iets voor u is. Of bestel eens vrijblijvend een maaltijd aan huis. Meer over onze koks en keuken vindt u hier. We vertellen u graag meer over deze service: 0547 – 272 342 of info@herfstzongoor.nl.
   
 • Gezelligheid, aanspraak en activiteiten
  Geregeld organiseren wij activiteiten als zangavonden, bingomiddagen en feestavonden. U bent van harte welkom. Ook zijn er avonden waarop gekaart wordt of gezelschapsspellen als rummikub worden gespeeld. Er is een creatieve ochtend voor wie graag schildert, een handwerkclub en een rolstoelwandelgroep. Het Goorse School- en Volksfeest is ook een evenement waar veel mensen elk jaar weer naar uitkijken. U kunt dan samen met onze bewoners naar de populaire seniorenmiddag in de tent. Op de meeste van onze activiteiten is iedereen welkom, tegen een geringe vergoeding. Zo spelen we ook onze rol in de buurt en in Goor. Voor meer informatie: 0547 – 272 342 of info@herfstzongoor.nl.

  Maar u hoeft niet te wachten op een georganiseerde feestavond om op Herfstzon aanspraak te vinden. Loop gerust tussendoor bij ons binnen! U bent steeds welkom voor een kopje koffie en een praatje in ons restaurant of op het terras. Gezelligheid en huiselijkheid zijn immers sterke punten van Herfstzon. Wij merken dat onze bewoners en thuiswonende cliënten juist die ongedwongen sfeer opzoeken.
   
 • Thuiszorg en personenalarmering op Kapellengaarden
  Wie in een appartement in Kapellengaarden woont, kan gebruik maken van alle diensten die we hierboven noemden. Maar op Kapellengaarden kunt u ook thuiszorg van Herfstzon krijgen. Met thuiszorg bedoelen we alle niet-huishoudelijke zorg aan huis. Denk aan:
  • ondersteuning bij uw dagelijkse verzorging (douchen, aankleden etc.)
  • verpleging en begeleiding bij gezondheidsproblemen
  • wondverzorging en andere complexe zorg
  • zorg en begeleiding in de laatste levensfase

  Onze zorgmedewerkers hebben niet alleen oog voor uzelf, maar ook voor uw mantelzorger. Als u via Herfstzon behandeld wordt door bijvoorbeeld een fysiotherapeut, ergotherapeut of psycholoog, komt deze zo nodig ook bij u aan huis. Net als de maatschappelijk werkster.

  Bewoners van Kapellengaarden zijn verder verzekerd van personenalarmering. Zo staat u met één druk op de knop 24 uur per dag in verbinding met een zorgmedewerker die u in geval van nood direct te hulp komt. Een veilig gevoel, ook voor uw naasten.

  Voor meer informatie over wat Kapellengaarden zoal biedt, kunt u contact opnemen met onze cliëntadviseur Petra Hemmer. Petra is bereikbaar via 06-28142259 of p.hemmer@herfstzongoor.nl.