Langer thuis wonen met hulp

Wilt u graag langer zelfstandig thuis blijven wonen, dan kunt u gebruik maken van de ondersteunende diensten die Huize Herfstzon biedt in Goor en omgeving. Zo blijft u zoveel mogelijk uw eigen vertrouwde leven leiden, gewoon thuis. Wij bieden u de zorg en ondersteuning die ú prettig vindt.

Welke ondersteuning zoekt u, hoe kunnen wij u helpen? Herfstzon biedt u:

  • Dagbesteding

Wat meer onder de mensen komen of er even uit? Bij ons kunt u een of meerdere dagdelen terecht. U biedt zichzelf wat plezier en afwisseling en uw mantelzorger krijgt wat tijd voor zichzelf. Dat kan als u deelneemt aan onze dagbesteding. Naast gezamenlijke maaltijden en onderlinge gesprekken kunt u meedoen aan bijvoorbeeld bingo, een spel, gymnastiek, geheugentraining, kaarten of zingen.

U kunt bij ons terecht voor dagbesteding met of zonder Wmo-indicatie. Heeft u een indicatie, dan krijgt u de kosten (deels) vergoed.

  • Gezellige activiteiten

Ook los van ons vaste dagbestedingsprogramma kunt u bij ons meedoen aan gezellige activiteiten. Geregeld organiseren wij activiteiten als zangavonden, bingomiddagen en feestavonden. U bent van harte welkom. Verder zijn er avonden waarop gekaart wordt of gezelschapsspellen als rummikub worden gespeeld. Er is een creatieve ochtend voor wie graag schildert of handwerkt en een rolstoelwandelgroep. Het Goorse School- en Volksfeest is ook een evenement waar veel mensen elk jaar weer naar uitkijken. U kunt dan samen met onze bewoners naar de populaire seniorenmiddag in de tent.

Op de meeste van onze activiteiten is iedereen welkom, tegen een geringe vergoeding. Voor meer informatie kunt u ’s morgens de receptie bellen: 0547 – 272 342 of info@herfstzongoor.nl.

  • Wijkverpleging en personenalarmering

Woont u zelfstandig in een inleunwoning op onze afdeling Kapellengaarden? Dan komen onze verpleegkundigen en verzorgenden bij u aan huis voor de benodigde wijkverpleging. Verder bent u tegen een maandelijkse vergoeding verzekerd van personenalarmering. Zo staat u in noodgevallen met één druk op de knop 24 uur per dag in verbinding met een zorgmedewerker die u direct te hulp komt. Een veilig gevoel, ook voor uw naasten.

  • Lekker Ett’n: verse maaltijden in ons restaurant of bij u thuis

Verse, warme maaltijden uit onze eigen keuken, van onze eigen koks. Daar staan wij om bekend. U kunt tussen de middag lekker komen eten in ons seniorenrestaurant of de maaltijden thuis laten bezorgen. Meer informatie vindt u hier.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze cliëntadviseur Karin Schuurman. Zij helpt u graag verder per mail via: k.schuurman@dewarmehuizen.nl