Samen de lente vieren in Herfstzon

Goor - Lions ladies organiseren een sfeervol middagprogramma voor bewoners van woonzorgcentrum Herfstzon in Goor onder het motto “Samen de Lente vieren” met jeugdcircus Caroly, jeugdorkest Apollo en de muziekschool. 

De ladies van de Lions uit Goor, Markelo en Diepenheim organiseerden op zaterdag 14 april in samenwerking met Huize Herfstzon in Goor een zeer gevarieerde ontspanningsmiddag voor de bewoners van de Woonzorgcentrum en omwonenden. Er waren zo’n 60 toehoorders aanwezig. De Lions ladies verzorgden koffie met appelgebak en versnaperingen voor de middag. 

Trudy van den Dungen opende namens de Lions ladies de middag met een woord van welkom. De 9-jarige Iris Werkman beet de spits af met de vertolking van de titelsong van de film ‘Skyfall’ op dwarsfluit, bijgestaan door haar docente Ceciel Boonk. Daarna droeg Rita Wibbelink een lentegedicht voor, gevolgd door een tweede optreden van Iris met een welluidende medley. Na voorlezing van een tweede lentegedicht van Rita Wibbelink was het de beurt aan de 11-jarige Florine Braakman met een uitvoering van het Schüler-concert van Seitz no. 5 in D majeur Op. 22 op viool. Florine werd daarbij begeleid op piano door haar moeder Annemarie Braakman. Iris sloot haar optreden af met ‘House of the Rising Sun’, ditmaal op piccolo. 

Het programma werd vervolgd met een balletuitvoering door de danseressen van de balletschool onder leiding van Marleen Hamer. Uitgevoerd werd het ballet ‘Stem van de Regge’, dat door de danseressen in september 2017 voor het eerst werd uitgevoerd op de schoolfeestweide tijdens de uitvoering van het spectaculaire gelijknamige muziektheater. 

Voor de pauze kon nog 20 minuten lang worden genoten van een sprankelend optreden van het jeugdorkest van Apollo onder leiding van Vincent Pollemans. 

Na een korte pauze voor een hapje en een drankje werd de uiterst gezellige middag afgesloten met een spectaculair optreden van de jonge artiesten van het Jeugdcircus Caroly onder leiding van Carla du Plessis. 

Al met al een geweldig programma, waarvan de bewoners van Herfstzon en omwonenden met volle teugen hebben kunnen genieten. Dat smaakt naar weer, was voluit te horen. Directrice Angélique Lamme van Woonzorginstelling Herfstzon sloot de middag af met een welgemeend dankwoord aan alle optredende artiesten en aan de Lions ladies voor het organiseren van het geheel. Zij was ook erg blij dat dit heeft bijgedragen aan het streven van Herfstzon om nog meer met elkaar te gaan samenwerken in de Hof en om meer verbinding te brengen tussen ‘jong en oud’.

Terug naar het overzicht