Dini Overbeek 100!

Stralend middelpunt

Ze was het stralende, sprankelende middelpunt van de feestelijkheden ter ere van haar honderdste verjaardag. Mevrouw Dini Overbeek stond de pers te woord, at een gebakje met burgemeester Nauta en speelde op haar mondharmonica – haar handelsmerk. Verder stond de dag in het teken van gezellig samenzijn met medebewoners en familie.

 

Paul Schabbink komt zingen

Aan aandacht ontbrak het de kersverse honderdjarige beslist niet. Er was een ereboog met roosjes geplaatst bij de hoofdingang en bij de receptie werd een meer dan levensgrote foto van haar onthuld. Ook had Herfstzon de Goorse artiest Paul Schabbink uitgenodigd, die een speciaal lied had geschreven over het leven van Dini. De zaal – met iedereen op gepaste corona-afstand – zong mee. Voor iedereen was er een taartje met daarop de mijlpaal ‘100’ geschreven.

 

'Nooit gedacht, maar warempel - ik loop er nog!'

Ook RTV Oost liet zich niet onbetuigd: Pim van 'Expeditie Oost' kwam langs met zijn cameraman. Ze hadden een doosje chocolaatjes bij zich. Pim vroeg Dini naar haar geheim van het bereiken van deze magische leeftijd. ‘U loop er nog hartstikke fris bij, hoe word je nou honderd?’ Dini Overbeek: ‘Nooit gedacht dat ik dat halen zou, maar warempel, ik loop er nog! Maar rustig aan doen, dat moet ik wel.’ Even later vervolgt ze met twinkelende ogen: ‘Dansen, zingen en springen. En de kerk.’

 

'Oma Mondharmonica' blijft spelen

Tijdens de tv-opnamen brengt Herfstzondirecteur Angélique Lamme een gigantische bos met honderd rode rozen binnen. ‘Oh wat mooi!’ Mevrouw Overbeek zet direct het lied ‘Rode rozen, door mij gekozen…’ in, dat eindigt met ‘…een rode roos – voor elk jaar.’ Eerst zingend, daarna op haar geliefde mondharmonica – het instrument waarmee ze binnen Herfstzon geregeld voor de nodige afwisseling zorgt, ook tijdens de corona-sluiting.

 

Honderd. Bijna alles mag nu...

Gezellig vindt de jarige ook het bezoek van burgermoeder Ellen Nauta. De dames hebben beslist geen moeite om het gesprek gaande te houden. ’s Middags vertrekt de jarige met haar familie naar De Bebsel. En tussendoor leest ze verjaardagskaarten: ‘Honderd is een leeftijd waarop niets moet en bijna alles mag. Zoals van het leven genieten. En mensen ongevraagd advies geven: ze durven je toch niet tegen te spreken!’ Dini Overbeek moet er vreselijk om lachen…

 

Zie ook: 

https://www.rtvoost.nl/media/145350/Oma-Mondharmonica-100-jaar

http://www.e-pages.dk/tubantia/11908/article/1209566/10/1/render/?token=386cf2b993a3fe288c561108bf2a9acb

https://www.goorsnieuws.nl/?p=106422

Terug naar het overzicht