Olympische fakkel naar Huize Herfstzon

Woensdag 8 juni kwamen de lopers met de Olympische fakkel naar Huize Herfstzon. Ze ontstaken het vuur voor de Special Olympic. De burgemeester en wethouder waren present, net als de vele enthousiaste bewoners van Herfstzon en bezoekers van DAC de Roos.

 

Toen het vuur ontstoken was konden we onze energie laten zien bij diverse beweegactiviteiten. Deze werden professioneel ondersteund door Tonny, Daan en Tim.

Herfstzon is een van de Twentse plekken waar het Olympisch vuur werd gebracht. Het is letterlijk een lopend vuurtje, want de fakkel wordt verder gebracht door Twente. Dit doen de diverse mensen van de hulpdiensten, brandweer en politie. Wat een mooie traditie! Het lopend vuurtje vraagt aandacht voor 'bewegen is voor iedereen goed, ook als je beperkingen hebt!'

Deze week wordt er elke dag met de fakkel door Twente gelopen langs zorginstellingen en bedrijven. Vrijdag de 10e komt het vuur aan in het FBK-stadion in Hengelo. Daar starten dan de Special Olympics in het stadion!

Wij zijn blij vanmiddag mee te kunnen doen aan deze Special Olympics, want ook hier in Herfstzon zijn wij graag bezig met sport en bewegen. In beweging blijven houdt ons fitter en soepel. Gym en sport geeft plezier en helpt je ook om moed te tonen. En hoe mooi is het om dat bewegen dan ook nog eens SAMEN te doen?!

Kijk voor een filmpje op deze samenvatting van RTV Oost, Huize Herfstzon staat halverwege de pagina. Op de volgende nieuwspagina's laten we een greep zien uit de vele foto's van onze sportieve middag.

Terug naar het overzicht