Steun aan Oekraïense vluchtelingen

De oorlog in Oekraïne en de vluchtelingencrisis laten niemand koud, ook bewoners en medewerkers van Huize Herfstzon niet. Er zijn veel initiatieven voor hulpgoederen en vluchtelingenopvang, ook in Twente en hier in Goor. Veel medewerkers hebben hun bijdragen al persoonlijk geleverd bijvoorbeeld door geld of goederen te schenken.

 

Wij kunnen niet zo veel doen

Onze eigen mogelijkheden om als organisatie iets te organiseren zijn jammer genoeg beperkt. Door corona is tijd al twee jaar schaars want veel medewerkers zijn ziek en hun overgebleven collega’s verlenen zware coronazorg. Ruimte voor de opvang van vluchtelingen hebben de gebouwen van Huize Herfstzon evenmin: alle verpleeghuisplaatsen zijn bezet en er is een wachtlijst.

 

Dankbaar

Daarom koos Huize Herfstzon ervoor een bescheiden geldbedrag te geven aan de regionale organisatie Nu Twente die de opvang van vluchtelingen bij gastgezinnen organiseert. Het gaat naar twee gevluchte gezinnen ter ondersteuning van hun opstart. De twee Oekraïense families hebben het enorm gewaardeerd en waren zeer emotioneel. Als dank overhandigden ze persoonlijk aan Angelique een kaart en een bloem voor de bewoners.
 

Examen gaat niet door

De gezinnen waren vijf dagen per trein onderweg geweest via Polen. Eén oudere vrouw van 75 heeft in haar kleine autootje vier dagen achtereen gereden van Kiev naar Twente. Beide families lieten hun mannen en broer achter in Oekraïne. Eén meisje van twintig zou dit jaar juni examen doen aan de universiteit van Kiev. Dat gaat nu niet door.

Terug naar het overzicht