Samen sterk tijdens corona-besmettingen

Afgelopen week zijn we binnen Huize Herfstzon getroffen door corona-besmettingen bij bewoners. Precies een week voordat zij de boostervaccinatie zouden krijgen.

De dementie-afdelingen zijn het meest getroffen. Meerdere bewoners zijn ziek geworden. Een deel van hen heeft milde klachten, maar een aantal is ernstig ziek. Een van onze bewoners was vooraf al ziek en in haar laatste levensfase. Voor haar was corona te veel en zij is overleden.

We wensen de bewoners en hun familie heel veel sterkte in deze moeilijke tijd. We proberen de bewoners zo goed en warm mogelijk te verzorgen en dicht bij hen te zijn. Medewerkers doen dit in volledig beschermde kleding. Dit is heel erg zwaar. Indrukwekkend hoe liefdevol zij voor de bewoners zijn door de maskers en schorten heen. We zijn trots op hen.

Huize Herstzon kiest voor deelquantaine. Dat wil zeggen dat we niet volledig dicht gaan, maar dat er twee vaste bezoekers per bewoner van harte welkom zijn. Ook zij dragen volledig beschermde kleding. Voor een aantal negatief geteste bewoners, medewerkers en vaste vrijwilligers is donderdag versneld de boosterprik gegeven.

Corona kent geen schuld en geen oorzaak. Het is overal om ons heen. In de hele wereld.

Het is heel bijzonder om te zien hoe medewerkers, leiding, bewoners en families samen zo sterk kunnen zijn. En hoe zij elkaar helpen. Dat is een groot goed. Dank u wel daarvoor.

We wensen alle betrokkenen veel kracht, moed en gezondheid toe.

Terug naar het overzicht