Na 76 jaar alsnog een diploma!

In de oorlog kon mevrouw Annie Holthuis (91) geen ULO-eindexamen doen. Later mochten alle leerlingen van haar lichting tóch een diploma ophalen in Den Haag. Maar de jonge Annie kon destijds de IJssel niet over: de brug lag eruit.

Toen vorig jaar de eindexamenleerlingen evenmin examen konden doen door de corona-maatregelen, moest mevrouw Holthuis hieraan vaak terugdenken. Met een gevoel van spijt: ze had nog altijd geen diploma.

Haar dochter Karin stelde alles in het werk om dit fel begeerde document alsnog te bemachtigen voor haar moeder. Via Ank Bijleveld wist ze rechtstreeks in contact te komen met de minister van Onderwijs, Arie Slob. Hij schreef een prachtige persoonlijke brief waarin hij uitgebreid zijn bewondering uitspreekt. Deze ingelijste brief is vrijdagochtend feestelijk aangeboden aan een glunderende mevrouw Holthuis. ‘Als ik straks boven kom, ben ik toch maar mooi gediplomeerd’, stelt ze vol trots vast.

Lees ook het uitgebreide verslag met video in de Tubantia online van 19 november: https://www.tubantia.nl/hof-van-twente/eindelijk-na-76-jaar-een-ulo-diploma-voor-annie-als-ik-straks-boven-kom-ben-ik-toch-maar-mooi-gediplomeerd~aeb00f0f/

 

 

Terug naar het overzicht